Corendon Airlines ISO 14001:2004 Çevre Yönetim Sistemi Sertifikası alarak “Çevreci Havayolu” olduğunu tescilletti.

Kurulduğu 2004 yılından bugüne çevre konusunda birçok sosyal sorumluluk projesine imza atan Corendon Airlines, ilgili tüm denetimlerden başarıyla geçerek Bureau Veritas tarafından verilen; dünyada çok az sayıda havayolu firmasının sahip olduğu ISO 14001:2004 Çevre Yönetim Sistemi Sertifikasını almaya hak kazandı.

Turizm ve havacılığın sürdürülebilir olması için çevrenin korunması ve kaynakların bilinçli kullanılmasının gerekliliğine inanan Corendon Airlines, çevre politikasının bir uzantısı olarak Tema Vakfı işbirliği ile Corendon ile tatil yapan misafirleri adına fidanlar dikiyor ve Türkiye’nin çeşitli şehirlerinde hatıra ormanları kurduğu bir de sosyal sorumluluk projesi yürütüyor.

Çevre Politikası İlkelerimiz:
Ulusal çevre ve iş sağlığı güvenliği mevzuatına tam olarak uyarak ve uluslararası mevzuatı sürekli olarak takip ederek doğal kaynakları ve her türlü enerji kaynağını en verimli ve ekonomik şekilde kullanmak,
Atıkları ve gürültü kirliliğini kontrol altına almak ve olabilecek en alt düzeye indirgemek,
Tekrar kullanımı veya geri dönüşümü mümkün malzemeler kullanmak ve doğal kaynak tüketim miktarlarını azaltmak,
Faaliyetlerimizin çevre ve insan sağlığı üzerindeki olumsuz etkilerini azaltmak, tüm çalışanlarımızı, müşterilerimizi ve taşeronlarımızı çevrenin korunması konularında bilinçlendirmek, özendirmek ve eğitimle desteklemek,
Yeni yatırım ve projelerde, tedarik ve satınalma süreçlerinde  teknik, ekonomik ve ticari olanakların elverdiği ölçüde çevreye en az zarar veren teknolojileri kullanmak, çevre ile uyumlu ürün ve hizmetleri tercih etmek,
Sürekli ve periyodik olarak çevre politikamıza uygun şekilde, çevre hedeflerimize ulaşabilmek için mevcut durumumuzu gözden geçirmek, değerlendirmek, raporlamak ve gerektiğinde iyileştirmeler yaparak çevreye verilen zararı en alt düzeyde tutmaktır.