Corendon Airlines’tan Ağaç Seferberliği

Corendon Airlines bir yılda Antalya ve Denizli’de toplam 100 bin fidan dikecek. Sayının 5 yıl içinde bir milyona çıkarılması hedefleniyor.

TEMA Vakfı ve Corendon arasında imzalanan protokolle Antalya ve Denizli’ye 100 bin fidan dikiliyor. Uzun soluklu bir anlaşmaya imza atan taraflar ilk iki yıl içinde bütün fidanların dikimini sağlayacaklar, sonrasında da TEMA Vakfı bu fidanların bakımını sürdürecek. TEMA Vakfı Genel Müdürü Serdar Sarıgül, Corendon ile yapılan bu anlaşma ile ilk etapta 100 bin fidan dikileceğini, bakımlarının yine vakıfları tarafından yapılacağını belirterek, dünyada ve Türkiye’de toprak konusundaki hassasiyetin hala kavranamadığını ileri sürdü.

Corendon kurucu ortağı ve Corendon Airlines Genel Müdürü Yıldıray Karaer de sosyal sorumluluk projeleri ile her zaman gündemde olacaklarını, uçakların saldıkları karbonun doğaya zararını da bu şekilde ortadan kaldırmayı umut ettiklerini söyledi. Karaer, hedeflerinin 5 yıl içinde 1 milyon ağaç olduğunu da belirtti. 1 milyon ağaç ile en az 500 bin kişinin karbon zararının karşılanacağını belirten Karaer, uygun olan her yere orman kurmaya devam edeceklerini söyledi. Corendon 2010’da da, yine TEMA aracılığıyla Antalya’da 15 bin ağaçlık bir orman kurmuştu.