Corendon Turizm Grubu Türkiye Tanıtımına Devam Ediyor

Hem otel zinciri hem havayolu, hem de tur operatörü olarak yaptığı yatırımlarla adından sıkça söz ettiren Corendon Turizm Grubu, Türkiye’yi tanıtmak için önemli bir atılım gerçekleştirdi. Grup, Hollanda’nın basın, blogger ve turizm camiasından çok önemli isimlerini Türkiye’de ağırladı.

Hem yurt içinde hem de yurt dışında yaptığı yatırımlarla büyümeye devam eden Türkiye’nin önde gelen turizm gruplarından Corendon Turizm Grubu, Türkiye’yi tanıtmak çalışmalarına devam ediyor. Yıllardır Avrupa’da Türkiye tanıtımı için birçok etkinlik yapan yine Türkiye’yi tanıtmak adına Corendon Airlines için iki farklı uçuş emniyet filmi çeken grup,  bünyesinde yer alan Corendon Hollanda Tur Operatörlüğü ile birlikte önemli bir organizasyona daha imza attı. Corendon, özel bir uçakla Türkiye’ye getirdiği Hollandalı basın, blogger ve turizm camiasından çok önemli isimleri ve çekilişle geziye katılmaya hak kazanan Hollandalı vatandaşları iki gün boyunca Türkiye’de ağırladı.

Hollandalı turistlerin Türkiye’ye olan algılarını olumlu yönde etkilemek ve ilgilerini çekmek amacıyla düzenlenen etkinlikte Hollandalı misafirler, iki gün boyunca Türkiye’nin en önemli turistlik lokasyonları Kapadokya, Antalya ve Aspendos’un tadını çıkardı. Organizasyon kapsamında Hollandalı misafirler önce Kapadokya’da  unutulmaz bir  balon turu yaptı. Ardından Antalya’ya geçerek Hollandalı sanatçıların yer aldığı ve  ‘Miss Nederland’ yarışmasının finalistlerinin belirlendiği etkiliğe katıldı. Grup yarışmanın ardından, Aspendos Antik Tiyatro’da düzenlenen dünyaca ünlü Türk sanatçı Karsu Dönmez ve Hollandalı Xander de Buisonje’nin konserine katıldı.

Hollandalı turistlerin yüzde 89’u tatil için yeniden Türkiye’ye gelecek
Corendon Turizm Grubu etkinlik kapsamında 100’den fazla ülkede faaliyet gösteren, dünyanın en önemli araştırma şirketlerinden GfK’ya yaptırdığı ve Hollandalı tatilcilerin Türkiye seyahatleriyle ilgili deneyimlerini kapsayan araştırma sonuçlarını da açıkladı. 2017 Mayıs ayında Türkiye sahillerinde tatil yapan Hollandalı turistler üzerinde yapılan araştırmaya göre; turistler 8,5 puanla Türkiye’deki tatillerinden memnun kaldığını belirtiyor. Turistlerin yüzde 96’si Türkiye’de kendilerini oldukça güvenli hissetti. Turistlerin yüzde 89’u tatil için yeniden Türkiye’ye geleceğini belirtti. Ayrıca Hollandalı turistler, kaldıkları otel ve oteldeki servise 8,4 puan verdi.

Karaer: “Bu başarı Türkiye’nin turizmde benimsediği yaklaşımın eseri”

Hollanda’dan gelen turistlerin yüzde 60’ını Türkiye’ye getirdiklerinin altını çizen Corendon Turizm Grubu Kurucu Ortağı Yıldıray Karaer, “Türk turizmi için Hollanda oldukça önemli bir ülke. Hollandalı misafirlerimizin Türkiye’de yaptıkları tatilden memnun kalmalarını da çok önemsiyoruz. Uluslararası araştırma şirketi GfK’ya yaptırdığımız anketten çok güzel sonuçlar elde ettik ve bunu da paylaşmak istedik. Anket sonuçlarına göre, Hollandalı misafirlerimiz 8,5 puanla Türkiye’deki tatillerinden memnun kaldı, yüzde 89’u tatil için yeniden Türkiye’ye geleceğini belirtti. Bu oranları Türkiye’nin turizmde benimsediği yaklaşım ve elde ettiği başarının önemli bir yansıması olarak değerlendirmek gerekli” dedi. Avrupa pazarındaki rezervasyonlarda hareketlenme başladığını belirten Karaer, haziran ve temmuz aylarında son dakika satışlarında ciddi bir atak beklediklerini belirtti.