Dünyanın En Emniyetli Havayolu Şirketleri araştırmasında Corendon Havayolları tam puan aldı

AirlineRatings.com tarafından 2013 yılının en emniyetli hava yolu şirketleri sıralamasının yapıldığı araştırmada, hava yollarının jet motorlarını kullanmaya başladığı 1950 yılından bu yana ölüm vakası meydana gelmeden kaydettikleri uçuş süresini göz önüne alarak hava yolu şirketlerine 7 yıldızla (en emniyetli) 1 yıldız (hiç emniyetli değil) arasında puan verdi.

Dünyadaki toplam 448 hava yolu şirketi arasında yapılan değerlendirmede, kurulduğu 2004 yılından bu yana havacılık emniyetini sağlamak adına yatırım yapan Corendon Havayolları, tam puan anlamına gelen 7 yıldız alarak sadece 137 tanesi emniyetli havayolu seçilen şirketler arasına girdi.

Dünyadaki tek emniyet ve ürün derecelendirmesi yapan havacılık sitesi olan AirlineRatings.com sitesinin değerlendirme sistemi sivil havacılık otoritelerinin denetimlerinden, söz konusu havayolunun kaydettiği ölümlü kaza raporlarına kadar birçok farklı faktörü göz önüne alarak oluşturuldu.